Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register
Community Search
Sarah Meier
Share |

HR-uddannelse gav Sarah mod på strategiske opgaver

Diplomuddannelsen i ledelse med specialisering i HR har givet Sarah Meier mere sikker grund under fødderne i sin rolle som strategisk sparringspartner og leder af forandringsprocesser.


Mod og indsigt i ledelsesfaget. Sådan lyder nogle af de færdigheder, som diplomuddannelsen i ledelse med specialisering i HR har udstyret Sarah Meier med.

Sarah er HR-manager i spilvirksomheden CEGO med 80 ansatte i Aalborg. Hun havnede i faget, da en chance bød sig, fordi hun viste interesse og havde flair for HR-arbejdet. Efter nogle år tørstede Sarah dog efter at blive udfordret og få en formel uddannelse inden for feltet.

”Jeg kiggede derfor på akademiuddannelsen i HR og startede med et enkelt fag. Undervejs nævnte underviseren, at diplomniveauet nok var bedre til mig. Jeg havde jo en lang videregående uddannelse. Derfor gav det mening at uddanne mig på et mere teoretisk, men stadig praksisrettet plan, hvor læsemængde og lixtal er højere end på akademiuddannelsen,” siger Sarah, der tog uddannelsen på to år.

Både HR- og ledelsesperspektiv

Diplomuddannelsen kan både tages i ét eller i bidder. Man vælger selv, om man starter med de HR-specifikke valgfag eller de obligatoriske fag, som læses sammen med ledere. Sidstnævnte satte Sarah særligt pris på.

”På mit arbejde sidder jeg med i ledergruppen og har meget med ledere og direktionen at gøre. At læse med denne faggruppe har hjulpet mig til at se, hvad ledere har behov for. Jeg kan godt sidde for meget i min egen lille HR-verden, så det var sundt at sparre med andre ledere og HR-aktører på tværs af brancher."

Selvom de obligatoriske fag handlede meget om ledelse, var de brugbare i en HR-kontekst, siger hun.

”I alle fag var der meget, jeg kunne tage til mig. Jeg har aldrig kedet mig, og jeg vil klart anbefale uddannelsen til andre, for det giver så meget inspiration og indsigt.”

Hjælper virksomheden til at nå sine mål

Ifølge Sarah har uddannelsen givet både lyst og færdigheder til de mere komplekse HR-opgaver.

”Jeg har fået mod på nye opgaver, jeg ikke turde tidligere. Hvor jeg før tog mig af det administrative, er jeg i dag mere fokuseret på strategi og værdiforøgelse. Jeg laver stadig kontrakter og administration, men i takt med, at virksomheden vokser, er det bydende nødvendigt, at jeg som HR-partner tænker virksomhedens strategi ind i alle HR-aktiviteter. Og det føler jeg mig klædt på til efter at have taget uddannelsen.”

Som et af de nye tiltag har Sarah været med til at indføre en struktureret evalueringskultur i organisationen. Hun er også blevet en bedre sparringspartner for ledelsen og kan i dag bidrage med flere input til de udfordringer, de står i.

----

Sarah Meier, 33 år. Bachelor i engelsk sprog og litteratur samt kandidat i kulturkommunikation og globalisering fra Aalborg Universitet i 2008. Arbejdede fra 2005 til 2008 som oversætter og supporter i spilvirksomheden CEGO i Aalborg, hvor hun i 2008 blev fastansat som HR-manager.


 

 Sign In


Calendar