Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register
Community Search
Martin Holm Thomsen
Share |

Nyuddannet med ønskejob

Af Maria Evald 

Planteteknologer har gode jobmuligheder pga. deres faglige profil og kombination af teoretiske og praktiske viden. Samtlige dimittender fra seneste fire årgange fra Erhvervsakademi Aarhus har alle fået gode jobs. For tidligere landbrugsmedhjælper Martin Holm Thomsen har teknologuddannelsen været springbræt til et karriereskift til rådgivnings- og forskningsbranchen.

”Jeg ville gerne åbne op for flere karrieremuligheder i landbruget og flere udfordringer end at skulle sidde på en traktor dag ud og dag ind,” siger Martin Holm Thomsen om baggrunden for, at han valgte at videreuddanne sig til planteteknolog.

”Før knoklede jeg løs som landbrugsmedhjælper på en stor gård ved Gørding. Nogle perioder arbejdede jeg 16 timer i døgnet tre måneder i træk. Jeg kiggede indad og spurgte mig selv, om jeg ville arbejde så meget,” fortæller den 24-årige teknolog, der også er uddannet landmand og produktionsleder.

Klar til et job på to år
Ligesom mange af sine medstuderende havde Martin skrevet under på en ansættelseskontrakt allerede inden sin dimission. Som led i sin teknologuddannelse havde Martin havde været i praktik i afdelingen for mark og miljø hos Jysk Landbrugsrådgivning i Esbjerg. Det klarede Martin så godt, at virksomheden tilbød ham job som forsøgsmedarbejder og juniorkonsulent samme sted efter endt uddannelse.

”Jeg er heldig, at det hele flaskede sig, og at jeg nu sidder her i dag. Dette job er fagligt mere udfordrende end at passe køer og svin. Det kan udføres i alt slags vejr og jeg har fri i weekenderne. Samtidig får jeg lov til at gå i dybden med noget af det, jeg synes er spændende. Fx har jeg sammen med en kollega udviklet en app til landmænd, så de nemt kan registrere fx brændstofforbrug og se svinenoteringen,” fortæller Martin, der er vokset op på et deltidslandbrug i Sejstrup syd for Bramming.

”Pt. er dette er mit ønskejob. Planteavl er vildt spændende, og jeg kan godt lide at hjælpe landmanden med at optimere bedriften.”

Udfører forsøg og udvikler app
Som forsøgsmedarbejder laver Martin landsforsøg med såsæd, sorter, svampe og ukrudtsbekæmpelse indenfor korn, grovfoder og kartofler. Derudover servicerer Martin en kundeskare på 40 landmænd med mindre bedrifter, som han giver faglig og produktionsøkonomisk rådgivning og sparring omkring planteproduktion og markdrift.

”Markforsøg er det, jeg bruger størstedelen af min tid på. Men jeg udarbejder også sprøjtejournaler, gødningsstrategier og EU-ansøgninger til landmænd,” fortæller han.

Respekt trods sin unge alder
Selvom Martin er yngste mand i mark- og miljøafdelingen, føler han ikke, at han mangler troværdighed eller pondus.

”Folk har taget forbavsende godt imod mod mig og er positive på trods af, at jeg er ung og ikke har 30 års erfaring. Jeg siger altid, at jeg er ny i rådgivnings-faget og det tager de rigtig pænt. Det skyldes måske, at jeg kender mine begrænsninger og er ærlig omkring, hvad jeg er sikker og usikker på. Heldigvis har jeg nogle erfarne kolleger, jeg kan spørge til råds.” Sign In


Calendar