Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register
Community Search
Jan Noe
Share |

 

Med en laborantuddannelse og en bunke sælgererfaringer i bagagen, har Jan Noe i dag fundet sit drømmejob hos en af branchens sværvægtere inden for laboratorieudstyr. Jan er Sales Specialist i virksomheden VWR Bie & Bertsen.

 

At Jan Noe blev uddannet laborant i 2008 var noget af en tilfældighed. Jan havde som ung en drøm om at ville være sælger, og arbejdede også som sådan tilbage i 1996 og frem til 2004. Jan tog en datanomuddannelse i netværkskommunikation og solgte it-løsninger. Men at være sælger inden for it-branchen var et hårdt område, da konkurrencen var høj og avancen lav.

Jan beslutter sig for at skifte spor. Han måtte helt tilbage til gymnasietiden, for at finde ind til det, som han syntes var spændende, og det var blandingen af kemi og biologi og arbejdet i laboratorielokalet. Derfor startede han på Laborantskolen i 2006, som på det tidspunkt var en del af Aarhus tekniske Skole.

Hvad kan en laborant?
Sidste år på laborantuddannelsen foregår i et praktisk arbejdsforhold, og her kom Jan til Biologisk og molykolærbiologisk afdeling, MEMPHYS (BMB) på Syddansk Universitet.

- Det var et spændende sted at være, selvom de ikke rigtig havde en fornemmelse af, hvilke kompetencer en laborant kunne tilbyde. Jeg blev derfor sat til mange forskelligartede opgaver. Lige fra at pakke pipettespidser i kasser til at opformere DNA, arbejde med mammale celler (celler fra dyr og mennesker) og deltage aktivt i forskningen, fortæller Jan.

Jan fortæller videre, at man som laborant har et meget anderledes syn på laboratoriearbejde end forskerne på hospitalet. En laborant siger ikke, at det er godt nok. Som laborant skal du kunne lave den samme undersøgelse igen og igen med samme resultat, før du er tilfreds med metoden.

Vikartjenesten Labvikar
Jan brugte, efter endt uddannelse og praktikophold, vikartjenesten Labvikar. Det er et landsdækkende vikar- og rekrutteringsbureau specifikt for laboratoriebranchen. Jan har haft stor glæde af bureauet og fik der igennem flere jobs. Han har fx. haft job på færdigproduktlaboratoriet på Carlsberg. Karrieren er har også budt på en tur via klinisk/kemisk afdeling på Kolding sygehus og job som leder af natholdet hos Eurofins Steins Laboratorium.

I oktober 2011 bliver Jan ansat hos VWR – Bie & Bertsen som Sales Specialist i cellebiologi. Her kan Jan bringe sit sælgergen og sætte det i spil sammen med sine laborantkompetencer.

- Min tid på laborantskolen har i princippet lært mig alt. Når jeg taler med kunderne, om det er København Universitet eller Novo Nordisk, vil der ofte være om emner, jeg har lært på laborantstudiet.

Seminar om celledyrkning på Laborantskoler
I dag kører Jan land og rige rundt og sælger laboratorieudstyr og arbejder med at afholde seminarer, hvor virksomheden VWR - Bie & Bertsen fortæller om nye produkter og metoder. Læs mere om deres seminarer.

Jan Noe har som mål at afholde seminar på Laborantskoler landet over efter sommerferien. Emnet for seminariet vil være Celledyrkning i praksis. Programmet vil blive lavet efterhånden som undervisningsmaterialet bliver finpudset.

 


  

 

 

 

Sign In


Calendar