Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register
Community Search
Gustav Kaleta
Share |


Gatsav Kaleta dimitterede i 2005 fra Erhvervsakademi Aarhus, hvor han læste til it-teknolog.

Samme år tog Gustav til Napier Univercity i Edinburgh, Skotland, hvor han i løbet af tre år tog en Master in Advanced Software Engineering. 

- Jeg har været meget glad for min uddannelse som it-teknolog, fordi vi har lært så meget om it-infrastruktur. Det har været et meget fint udgangspunkt til at forstå den senere programmering, som jeg lærte på universitetet, fortæller Gustav. 

Gustav Kaleta

Fokus på it-infrastruktur

Uddannelsen til it-teknolog på erhvervsakademiet var et oplagt valg for Gustav, da han havde en bred basisviden inden for elektronik, men it var hans store interesseområde.

- For mig var det super, at der var så meget fokus på infrastruktur, og at studieordningen byggede på ansvar for egen læring. Hvis man havde lyst til at lave et projekt, hvor vi skulle kode nogle applikationer til fx. mobiltelefoner, var der stor frihed til at strukturere projektet. Vi var ikke påtvungent nogle bestemte projekter.

I 2008 får Gustav sin Master in Advanced Software i Skotland, og tilbage i Danmark får han straks arbejde i testafdelingen på VESTAS, hvor de skulle programmere programværktøjer, der skulle bruges til at teste vindmøller med.

Et godt CV på nettet

Gustav var ikke ansat længere end 4 måneder, da Microsoft i Danmark sendte bud efter ham. De havde set hans CV på en jobportal og opdagede, at Gustavs kompetencer lige var det, de stod og manglede. Microsoft tilbød Gustav en trainee konsulentstilling på infrastruktur. Han startede som MACH – Microsoft Academi New Hire. Det er et trainee-program til at få unge mennesker ind i Microsoft, og hvor man på kort tid lærer en stor mængde basal viden om Microsoft-produkter og services. Dette indebar for Gustav, at han får taget en lang række certificeringer i infrastrukturteknologi.

- De to første måneder er man kun på skolebænken, men derefter er man i en slags ”føl-ordning, eller shaddering, som det heder i Microsoft terminologi. Man er ude med en konsulent og udfører nogle projekter sammen, og når man er klar, tager man selv over og arbejder med sine egne projekter.

I tre år arbejdede Gustav med løsninger inden for it-sikkerhed. Her lærte han, at når man arbejder som konsulent for Microsoft og kunderne betaler en høj timepris, skal man være godt klædt på, kunne sine ting, så man kan svare på alle de spørgsmål, både teknologiske men også de menneskelige aspekter, kunden kunne finde på at stille.

I 2011 bliver Gustav Partner Technology Advisor, hvor hans arbejde er at rådgive Microsofts store Preferred Partnere. Gustav er såkaldt trusted adviser over for disse kunder og underviser dem i infrastruktur-teknologier, management- og cloudteknologier. Preferred partnere er tæt forbundet til Microsoft og skal hele tiden være opdateret på Microsofts nyeste teknologier og dermed have de nyeste certificeringer. It-konsulenthuse som ATEA, KMD, Solvo-It, Mindzet, Installers, Globeteam og Coretech er blandt Gustavs kunder/partnere.

Derudover deltager Gustav som oplægsholder på mange seminarer, hvor han fortæller om Microsofts nyeste teknologier.

- Et af vores store problemer i dag er, at der ikke er ret mange, som har kodekendskab, viden om infrastruktur og managementprodukter. Kunderne efterspørger software, som er intelligent, og som kan holde øje med deres systemer og ved fejl slå over på et andet datacenter. Kunderne vil have styr på deres systemer og vide, hvorfor det eventuelt fejler.

Hvad arbejder du med i fremtiden?

- Vi har i Microsoft en performancekultur, som indebærer, at man ligger meget vægt på ens udvikling, så det næste for mig kunne være at arbejde med partnere på europæisk plan eller i hovedkvateret i Redmond, Seattle.

Det er utrolig spændende at arbejde med at undervise i, hvordan man både på det menneskelige og teknologiske plan skal udvikle sig for at få det fulde udbytte af Microsofts produkter, især med den rivende teknologiske fremgang Microsoft går imod.Sign In


Calendar