Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register
Community Search
Anne Lærke Stenz
Share |
 • Hvad læste du på Erhvervsakademi Aarhus?

  Jordbrugsteknolog i Miljø og Natur
 • Hvornår dimitterede du?

  Jeg dimitterede i 2010.

 • Hvorfor valgte du at læse på Erhvervsakademi Aarhus?

  Jeg læste egentlig statskundskab på Århus Universitet, og var ved starten ret overbevist om, at den akademiske vej var mit es i livet.

  Som studiet skred frem begyndte jeg dog at kede mig mere og mere. Det var alt for teoretisk for mig, og jeg brugte kun en brøkdel af den viden jeg fik. Jeg havde svært ved at se hvordan den teoretiske undervisning skulle omsættes til praksis i et arbejdsliv, uden at det ville blive noget papirnusseri.

  Jeg savnede noget lavpraktisk og få lov at bruge min viden på virkeligheden. Derfor valgte jeg, efter bacheloren, at skifte retning, og tage jordbrugsteknologen. Jeg har altid haft stor interesse i natur og i særdeleshed miljøet, og havde haft kig på uddannelsen et år forinden. Jeg synes den indeholdte tilpas med teoretisk undervisning og opgaveskrivning kombineret med en god portion lavpraktisk indsigt i virkelighedens verden.

 • Hvordan husker du din studietid?

  Befriende. Efter 3 lange år med tunge samfundsteorier, var det herligt at få noget mellem hænderne og ind i hovedet, jeg kunne relatere til her og nu. Jeg kunne se sammenhængen mellem det, jeg lærte og den virkelighed, der mødte mig, når jeg kom udenfor.

  Skiftet mellem undervisning, komme ud og se det i virkeligheden, og behandle og analysere løbende i opgaver var en undervisningsstil, der passede mig rigtig godt. Det var rart at afslutte fagene med en problemformulering, der skulle løses med inddragelse af virkelige projekter på landbrug, virksomheder og i naturen.

  Desuden var der rigtig meget gruppearbejde, som jeg fandt både udfordrende og lærerigt. Udfordrende fordi jeg skulle arbejde sammen med andre, der måske ikke syntes det samme som mig og arbejdede på en anden måde. Lærerigt, fordi jeg blev nødt til at få det til at fungere.

 • Hvad har du lavet efter studietiden?

  Egentlig ville jeg gerne lave noget med vand, men eftersom jobbene var få, tog jeg faktisk hvad jeg kunne få, og for mig viste det sig at være en god strategi.

  Jeg var heldig at blive ansat i et barselsvikariat i Horsens Kommune i Affald og Genbrug. Efter vikariatet sluttede fik jeg yderligere 3 måneders projektansættelse, og endte faktisk med at være ansat knap 1 år på fuld tid og med fuld løn. Bagefter gik jeg ledig i ca. 2 måneder inden en gammel studiekammerat gjorde mig opmærksom på en fast stilling i en kommune som affaldsmedarbejder. Jeg søgte stillingen og fik den på baggrund af den erfaring jeg havde fra tidligere.

 • Hvad laver du i dag?

  Jeg er i dag i en fast stilling i Rebild Kommune, hvor jeg, sammen med en kollega, tager mig af affaldsområdet. Arbejdsopgaverne er mange og mangeartede. Det er alt fra myndighedsarbejde med udarbejdelse af regulativer, affaldsplanlægning, almen sagsbehandling og generel forvalting af lovgivningen til kontakt med samarbejdsparter, information, daglig drift af kommunens indsamlingsordninger og borgerkontakt.

  Som sagt troede jeg, jeg skulle arbejde med vand, men det er jeg kommet væk fra igen. Nu har jeg valgt retning inden for affaldsområdet, som er enormt spændende og udfordrende. Der sker hele tiden noget nyt og affaldsområdet er i rivende udvikling. Vi er gået fra en tid, hvor affald var noget man kastede i et hul, til at det i dag er en værdifuld ressource, der i langt de fleste tilfælde kan genbruges, og som er mange penge værd. Det kan til tider være udfordrende at arbejde med, fordi der aldrig er noget der når at blive rutine, før lovgivning eller metoder bliver lavet om, men det gør det jo samtidig spændende.

  Jeg har sjældent to dage der er ens, og jeg ser mig selv arbejde indenfor området de næste mange år.

 • Hvordan har du kunnet bruge det, du lærte på Erhvervsakademi Aarhus?

  Affald er ikke flatterende. Det er noget vi ikke længere kan bruge, og det skal bare forsvinde. Det er måske en årsag til, at området ikke fik så meget tid under uddannelsen, hvorimod vandmiljø og landbrug fyldte rigtig meget.

  Men det giver faktisk god mening at snakke om affald, og lære en masse om det, for som sagt er det et område i udvikling, og der er ikke særligt mange af os affaldsmedarbejdere.

  På studiet stiftede jeg dog bekendtskab med affald i forbindelse med virksomhedstilsyn, samt havde vi en kortere undervisningsperiode, hvor vi var igennem affaldsbekendtgørelsen, og jeg lavede også et projekt om sortering af affald.

  Desuden kan man altid bruge de kompetencer, man udvikler som studerende bl.a., at indsamle og behandle store mængder information, være fokuseret og strukturere opgaver. Man kan bruge de evner, man får ved at løse opgaver med en computer og kendskab til diverse programmer samt at arbejde sammen med forskellige mennesker.

 • Yderligere oplysninger.


  Et godt råd til dig der kommer ud i virkeligheden som nyuddannet:

  Beslut dig, for hvilket område du helst vil udvikle dig og samle erfaring inden for. Når du først er i arbejde, kan det være svært at skifte til et nyt område. Dog handler det om at få noget erfaring så hurtigt som muligt, så er det muligt at skifte område senere!

  Vær villig til at flytte dig efter jobbet.

  Et godt råd til dig der er studerende:

  Sørg for at få noget studierelevant arbejde. Erfaring tæller, når du ligger i bunken af ansøgere!
Anne Lærke Stenz

Sign In


Calendar